Normal_jsv_7767

SP Jongeren op het ROC van Twente zijn een mbo-manifest gestart genaamd Wij verdienen het. Met deze campagne willen de Jongeren meer waardering creëren voor mbo-studenten door het hele land. Tijdens de zomer zullen zij handtekeningen verzamelen van zowel mbo-studenten, als oud-studenten, ouders en iedereen die meer waardering voor mbo’ers wil genereren. Dit meldt SP.

SP Jongeren-voorzitter Bastiaan Meijer vertelt, “Mbo-studenten trekken altijd aan het kortste eind. Stagevergoedingen zijn laag, het openbaar vervoer is slecht, ze worden uitgesloten van kroegen en verenigingen. Bovendien wordt door de politiek en media op deze studenten neergekeken. Met dit manifest - dat nu al ondersteund wordt door vele studenten - moet daar een einde aan komen.”

Bijval

Het manifest werd gesteund door veel mbo-studenten. “Er was veel herkenning van de problemen waar zij tegenaan lopen, of waar zij worden buitengesloten of niet eens worden erkend", zegt Meijer. In het document geven de studenten onder meer aan dat ze meer waardering en beloning willen van werk en stages, een halt willen toeroepen van stage discriminatie, toegankelijker openbaar vervoer naar scholen, toegang tot studentencafés en -verenigingen en om mbo’ers niet met ‘laagopgeleid’ te bestempelen.
 
Klik hier om meer te lezen over het manifest en om de campagne te steunen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch
Afbeelding: SP