Normal_image_2023-05-31_111708542

Op 31 mei 2023 zijn de resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE) bekendgemaakt. Uit het eindcijfer ‘algemeen oordeel’ van de NSE blijkt dat studenten ook dit jaar weer tevreden zijn over de kwaliteit van het onderwijs aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Studenten geven de VU gemiddeld een 3,89 (van 5) als cijfer. Hiermee staat de VU wederom op plek 3 van de brede universiteiten. De hoogste waarderingen worden gegeven voor betrokkenheid en contact, docenten aan de opleiding en inhoud.

 

Op de vraag: “Op basis van mijn ervaringen tot nu toe zou ik opnieuw voor deze opleiding kiezen” geven studenten) een 3,92 op een schaal van 0 tot 5. Dit geeft aan dat studenten over het algemeen tevreden tot zeer tevreden zijn over de studiekeuze aan de VU. Ook op de vraag of studenten tevreden zijn met de sfeer binnen de opleiding geven studenten gemiddeld een 3,99.

Van de VU-studenten heeft ruim 23% deelgenomen aan de NSE 2023. Rector Jeroen Geurts dankt de bijna 8000 VU-studenten die de enquête hebben ingevuld: “Het is enorm belangrijk als onderwijsinstelling om jezelf steeds te blijven ontwikkelen en te kijken waar het nog weer een stap beter kan. We hebben grote ambities en de feedback van onze studenten is daarom onmisbaar. Ook de resultaten van de Nationale Studenten Enquête nemen wij graag mee in ons streven om de kwaliteit van het onderwijs doorlopend te verhogen.‘’ 

 

Lees verder