Apotheek in mbo-school laat studenten alvast kennismaken met het vak

Het Summa College in Eindhoven heeft een primeur te pakken. Ze hebben een servicepunt van een apotheek in het schoolgebouw. Patiënten krijgen uitleg en advies van apothekersassistenten in opleiding. De onderwijsinstelling hoopt met het uitgiftepunt meer studenten enthousiast te krijgen voor de opleiding tot apothekersassistent. Dat meldt Studio040. 

De medicijnen worden bij de apotheek op het Trudoplein klaargemaakt en vervolgens met een fietskoerier naar de school gebracht. Op de school kunnen de patiënten hun medicijnen ophalen. Docenten begeleiden de studenten om te voorkomen dat de verkeerde medicijnen worden meegegeven of dat de uitleg bij de medicatie niet klopt.

Veel studenten haken af 

Het servicepunt moet studenten over de streep trekken om de opleiding tot apothekersassistent te gaan volgen. Of in ieder geval te blijven volgen, want veel studenten haken af. Dat komt voornamelijk vanwege de theorielessen. “Deze opleiding is vrij theoretisch. Het ligt bijna tegen de hbo-grens aan. Studenten kiezen dan toch voor een andere opleiding”, aldus een docent.

De opleiding tot apothekersassistent duurt drie jaar en het servicepunt wordt meteen al gebruikt in het eerste jaar. Zo kunnen de studenten meteen op een laagdrempelig manier wennen aan het vak.

Vanaf mei iedere werkdag open 

Het servicepunt wordt in mei in gebruik genomen en is dan iedere werkdag geopend.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk