Nova College start samenwerking met vijf hotels voor opleiding

Komend schooljaar gaat het Nova College de mbo4 opleiding Hotelmanagement uitbreiden naar het Haarlemmermeer. Deze opleiding wordt aangeboden via een praktijkroute. Dat doet het college in samenwerking met Hotel van der Valk, Novotel, Hyatt Place, Intercity en Steigenberger Hotel. De opleiding bestaat voor het grootste deel uit leren in het bedrijf. Afgelopen zaterdag ondertekenden de aankomend studenten en de hotels het de samenwerking. Toen konden de hotels en studenten ook al kennismaken met elkaar en was er een matching zodat de studenten weten waar zij hun opleiding gaan volgen. Dat meldt Hospitality Management.

De praktijkroute houdt in dat studenten leren in de praktijk. Zo gaan zij twee dagen per week naar school en de andere drie naar de werkplek. Op school krijgen de studenten theorievakken, workshops en hoorcolleges. De andere drie dagen worden geweid aan werken in de hotels, dus bediening en keuken, leiding geven aan het personeel, de inkoop regelen en de financiële zaken regelen.

Op die manier leren de studenten om een horecabedrijf te runnen of leiding te geven in een bestaande zaak. Ook ontvangen de studenten een stagevergoeding van 5 euro per uur. Elke week krijgen de studenten een uur coaching van hun docent en van de leermeester in het hotel.

Voordelen

De praktijkroute is een aantrekkelijke en duurzame manier om de grote vraag naar horecapersoneel te verminderen. Door de studenten in de bedrijven op te leiden, leren zij niet alleen het vak maar ook de bedrijfscultuur goed kennen.

Door: Nationale Onderwijsgids