Drenthe College wil dat de staking in het streekvervoer zo snel mogelijk stopt

Het Drenthe College vindt dat de stakingen in het streekvervoer snel moeten stoppen. Samen met het Graafschap College in Gelderland heeft de school in een open brief de onvrede over de stakingen geuit. Ze roepen de vakbonden en het stakend bus- en treinpersoneel te stoppen met actievoeren. Dat meldt RTV Drenthe. 

“Een staking heeft een onevenredig groot effect op studenten in de regio omdat er simpelweg geen alternatief vervoer beschikbaar is.” De scholen benadrukken dat een tekort aan geschoolde werklui zoals schilders, technici, kappers en koks dagelijks gevoeld wordt. 

Dunbevolkte gebieden 

Het stuit de twee scholen tegen de borst dat met name scholieren in dunbevolkte gebieden de dupe zijn van deze staking. En dat terwijl mbo-scholen en alles aan doen om locaties op te houden om overal in het land scholieren les te kunnen blijven geven.

Staken is niet de oplossing  

Tot slot geven de twee scholen nog aan dat de vijfdaagse staking geen oplossing is voor het probleem. “De staking in de regio genereert te weinig aandacht. Staak op een plek waar het de werkgevers raakt en dat chauffeurs en machinisten gewoon kunnen rijden.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk