ROC Mondriaan schrapt laagste twee salarisschalen

ROC Mondriaan uit Den Haag schaft de laagste twee salarisschalen af. Het minimumloon op de school wordt nu 2300 euro bruto per maand. ROC Mondriaan ziet ook dat de laatste maanden de kosten voor levensonderhoud enorm zijn gestegen en wil dat haar medewerkers en studenten zonder al te veel zorgen kunnen bouwen aan de toekomst. Dat meldt de AOb. 

Vooral het facilitair personeel, zoals schoonmakers en conciërges, is gebaat bij de maatregelen. Het gaat dan om ongeveer 70 mensen. Zij krijgen met terugwerkende kracht, vanaf januari 2022, 2300 euro bruto bij een voltijdbaan. Het ROC schrapt loonschalen 1 en 2 en in loonschaal 3 tot en met 7 wordt 2300 euro bruto het minimumloon bij fulltime werken.

Eindejaarsuitkering 

De ondernemingsraad kan zich goed vinden in alle maatregelen die de school treft. De 2400 medewerkers van het ROC krijgen ‘ter ondersteuning en waardering’ allemaal eenmalig 250 euro netto uitgekeerd. Een gedeelte in oktober en een gedeelte in januari. De eindejaarsuitkering wordt ook nog eens minimaal een maand eerder uitgekeerd.

Gratis schoolontbijt 

Op dit moment houdt het ROC een pilot met een gratis schoolontbijt. De school wil uitzoeken of daar belangstelling voor is en of dat de juiste vorm is om studenten te helpen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk