Mark Rutte maakt toch nog kennis met mbo-vakkampioenen

Minister-president Mark Rutte bracht een bezoek aan Team Netherlands. Dat is het team van kampioenen dat deelneemt aan internationale vakwedstrijden. De jongeren spraken met Rutte over hun vak en de voorbereiding op de wedstrijden. Dat meldt MBO Today. 

Bloembinder Bente van Meurs vond het bijzonder om Rutte te ontmoeten. “Ik was best zenuwachtig, maar had een heel leuk gesprek met hem. Ook heb ik hem nog een corsage gegeven.” Rutte was erg onder de indruk van de complexiteit van het vakmanschap zoals bijvoorbeeld bloemschikken. “Als je op topniveau wilt presteren, vergt dat een opleiding van jaren. Dat geldt ook voor lassers, kappers en al die andere beroepen.”

Nieuw seizoen vakwedstrijden 

Het nieuwe seizoen van de vakwedstrijden is inmiddels gestart. Studenten nemen deel aan voorrondes op school. Ook zijn er kwalificatiewedstrijden in regio’s en landelijke finales. Rutte: “Het is fantastisch dat vmbo-leerlingen en mbo’ers kunnen deelnemen aan vakwedstrijden. Het biedt studenten de mogelijkheid om te laten zien waar ze goed in zijn. Dat is goed voor de studenten zelf en voor de promotie van het beroepsonderwijs.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk