Moeder verzet zich met succes tegen verplaatsing zoons na drillrap-geweld

 MBO Rijnland heeft vier leerlingen naar andere locaties verplaatst om de situatie na drillrap-geweld beheersbaar te maken. Een 17-jarige tweeling uit Zoetermeer werd overgeplaatst naar Woerden en Gouda, maar daartegen ging hun moeder in beroep. Zij eist dat haar jongens de opleiding in Zoetermeer mogen afmaken en daar gaat de voorzieningenrechter in mee. Dit meldt het Algemeen Dagblad. 

Eind mei werd een 17-jarige jongen die lid is van drillrapgroep ZQ in zijn hoofd geschoten. Haagse rivalen zitten hem al jaren achterna. Hij overleeft de aanslag en is nu ondergedoken. De jongen staat niet meer ingeschreven bij het MBO Rijnland.

Verplaatst voor veiligheid leerlingen en docenten

Vier leeftijdsgenootjes die op school met de neergeschoten Jsavv omgingen, zijn door het Rijnland verplaatst naar andere locaties. Volgens de moeder van twee van de jongens spreken haar zoons de drillrapper alleen op school en hebben ze buiten school hun eigen vrienden. De tweeling zou niets te maken hebben met het incident, bevestigt ook de advocaat van de school. Desondanks vond het verplaatsing noodzakelijk. “Voor hun eigen veiligheid en die van andere leerlingen en docenten.”

Inmiddels heeft de voorzieningenrechter de verhuizing afgewezen en mogen de jongens de laatste vijf maanden van hun opleiding afmaken in Zoetermeer.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky