Lekker naar Buiten!-bijdrage voor scholen weer aan te vragen

Alle scholen in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen vanaf 7 maart een aanvraag indienen voor de ‘Lekker naar Buiten!’ stimuleringsbijdrage. Dit kan tot en met dinsdag 19 april. Voorgaande jaren ging de regeling altijd open in september, maar dat is nu verplaatst naar maart. Met de bijdrage kan de school gaan moestuinieren, koken of een excursie organiseren op het gebied van voeding. Dat meldt Jong Leren Eten.  

“Met deze bijdrage willen we bereiken dat kinderen en jongeren leren om gezonde en duurzame keuzes te maken rond voeding”, vertelt programmacoördinator Ellen Leussink van Jong Leren Eten. Het belangrijkste is dat scholen erop uit gaan en ervaringsgericht gaan leren. Daarbij kan je denken aan een les op een boerderij, een eigen moestuin aanleggen of een kookworkshop.

Selectiecriteria 

Als er teveel inschrijvingen zijn gelden er selectiecriteria, maar scholen die de bijdrage nog niet eerder hebben gekregen krijgen voorrang. Medio mei 2022 krijgen scholen die belangstelling hebben getoond per mail bericht of zij de stimuleringsbijdrage Jong Leren Eten toegekend krijgen of niet. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk