ROC TOP verhuist met zorgopleidingen naar Slotervaartziekenhuis

Per schooljaar 2023-2024 verhuizen alle zorg- en welzijnsopleidingen van ROC TOP naar het voormalig Slotervaartziekenhuis. Met deze stap investeert ROC TOP in een leeromgeving die studenten inspireert en stimuleert tot een succesvolle carrière in de zorg- en welzijnssector. De nieuwe Health-campus van ROC TOP bevindt zich straks in het Amsterdamse kloppende hart van de zorg. Niet alleen wordt de school omgeven door diverse zorginstellingen en zorgvragen vanuit de samenleving. Ook wordt het onderdeel van een dynamische plek waar zorg en welzijn steeds in verbinding staan met onderwijs, innoveren, wonen en werken. Dit meldt ROC TOP.  

Het duurt anderhalf jaar en dan zullen per augustus 2023 ruim 1500 studenten en 125 ROC TOP docenten zich vestigen in het voormalige Slotervaartziekenhuis. ROC TOP zal twee verdiepingen (zeven vleugels) gaan gebruiken. De 14 mbo zorg- en welzijnsopleidingen, die nu gevestigd zijn nabij de ZuidAs, verhuizen allemaal mee. Deze opleidingen zijn onderdeel van de campus TOP Health en Sport. Hier vind je alle opleidingen die zich toespitsen op verpleging, gezondheid, welzijn, maatschappelijke zorg, sociaal werk en opvoeding.

Zorg- en welzijnssector 

“Deze nieuwe ROC TOP campus kan niet anders dan een geweldige springplank worden voor een succesvolle carrière in de zorg- en welzijnssector. ROC TOP leidt zijn studenten zoveel als mogelijk op in een omgeving die echt is, die aansluit bij de daadwerkelijke beroepspraktijk. Met deze stap ontstijgen we ‘theorie en praktijk’ en bieden we studenten een soort driedimensionale leeromgeving die gericht is op het ontwikkelen van professionals die klaar zijn voor de zorgvragen van nu én die van morgen”. - aldus Rita van der Hem- Stokroos, campusdirecteur ROC TOP Health en Sport.

Gezondheidscentrum 

In het Slotervaartziekenhuis wordt gewerkt aan het Centrum voor Zorg. Het is een initiatief van Zadelhoff waarbij afspraken zijn gemaakt met de gemeente Amsterdam over de invulling.  Dit centrum stimuleert effectieve samenwerking tussen verschillende (zorg)disciplines. Ook is er een 1elijns Gezondheidscentrum (reeds geopend), geheel opgezet vanuit een huiselijke sfeer. In één van de vleugels is het Louwes Lab gevestigd waarbij diverse specialismes samenkomen zoals zorg, biotech, research & development, innovatie, ontwerp, cultuur en onderwijs. Deze dynamiek, in één gebouw, maakt dit project uniek en vooruitstrevend. 

Theorie Ontmoet Praktijk 

ROC TOP biedt regulier middelbaar beroepsonderwijs in Amsterdam met BOL en BBL-opleidingen op alle niveaus: entree, niveau 2, 3 en 4. ROC TOP staat voor kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht middelbaar beroepsonderwijs wat tot stand komt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. De organisatie heeft 4 campussen (scholen) in Amsterdam met meer dan 50 verschillende opleidingen en 350 medewerkers voor ruim 4000 studenten. (ROC) TOP betekent Theorie Ontmoet Praktijk.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: ROC TOP