Mbo-opleiding voor iedere Rotterdammer, met Scholingsfonds is dat mogelijk

De Rotterdamse arbeidsmarkt slaat de plank mis, in de sectoren waar de meeste mensen worden gezocht zijn de minste studenten. Rotterdam stelt daarom 2.500 euro beschikbaar voor elke inwoner die een opleiding of cursus wil doen op mbo-niveau. Dit meldt EenVandaag.

Om ervoor te zorgen dat het geld voor scholing niet naar andere doeleinden gaat wil wethouder Moti de controle in eigen hand houden. “Wij  doen alleen zaken met opleidingsinstituten die door het ministerie van Onderwijs zijn geaccrediteerd, en niet met overige opleiders. Rotterdammers moeten zich ook zelf melden en krijgen eerst een gesprek met een van onze opleidingsadviseurs.”

Scholingsfonds 

Het Zadkine College is erg enthousiast over het Scholingsfonds. “Veel mensen moeten veel te jong een keuze maken voor de rest van hun leven. Later komen ze er pas achter dat ze iets heel anders hadden willen doen. Mensen ouder dan 30 of 40 jaar kennen zichzelf veel beter, weten wat ze willen en kunnen.”

Het Zadkine College wacht de instroom van volwassenen via het scholingsfonds af. Ze kunnen dat wel heel goed faciliteren, want dat doen ze nu ook al met de zorgsector. “En bovendien, life begins at 40.”

Door: Nationale Onderwijsgids