Frank Lammers: leven kinderen en de jeugd moet doorgaan, alle scholen open

Acteur Frank Lammers vindt dat alle kinderen "gewoon weer naar school" moeten kunnen na de kerstvakantie, ook de leerlingen in het hoger onderwijs. "Dan moeten we maar leren leven met een nieuwe realiteit waarin dit soort ziektes bestaan. Maar waarin het leven zeker voor onze kinderen, voor de jeugd, wel gewoon doorgaat."

De scholen in het basis- en voortgezet onderwijs mogen weer open na de kerstvakantie, evenals de buitenschoolse opvang, maakte demissionair onderwijsminister Arie Slob maandag bekend. Universiteiten, hogescholen en het middelbaar beroepsonderwijs moeten nog digitaal onderwijs blijven geven.

Eigen zoon 

Ook de zoon van Lammers, die op de filmacademie zit, mag na de kerstvakantie niet naar school. Dit "gaat te ver" zegt Lammers in een video op zijn Instagramaccount.

'Braaf geleefd' en 'de maat is een beetje vol'

Hij is twee keer gevaccineerd en is geboosterd, zegt hij. "En mijn zoon ook". Iedereen heeft "braaf" geleefd en zijn best gedaan, meent hij. Volgens hem is "de maat een beetje vol". "De scholen moeten gewoon open, ook het hoger onderwijs."

Door: ANP