Boostercampagne van start, medische studenten willen GGD graag helpen

Volgens de voorzitter van de vereniging De Geneeskundestudenten en verschillende mbo- en hbo-instellingen zijn geneeskundestudenten en studenten verpleegkunde nog niet gevraagd om bij te springen bij de boostercampagne. Vrijdag liet de GGD weten ook medisch studenten te willen inzetten, maar die blijken nog niet te zijn gevraagd. Dit meldt Skipr. 

De vereniging De Geneeskundestudent heeft zo’n 16.000 leden, waarvan velen klaarstaan om bij te springen. Eerder hebben medische studenten al een bijbaan bij de GGD gehad op een prik- of testlocatie. “Maar er zijn ook veel studenten die fulltime coschappen lopen. Zij kunnen dan niet aan de eis komen die de GGD stelt dat medewerkers altijd zestien uur per week inzetbaar moeten zijn”, zegt voorzitter Femke van de Zuidwind. Als de GGD daar flexibeler in wordt, kunnen meer studenten een handje helpen.

Wachten oproep af

Ook het ROC Deltion College in Zwolle en het ROC Hof van Twente hebben nog geen oproep gekregen om studenten in te zetten voor de boostercampagne. Directeur Jan-Ernst van Driel van ROC Deltion laat weten twee weken lang 460 studenten op priklocaties te kunnen zetten. De mbo-instellingen en verschillende hbo’s laten weten en oproep af te wachten.

3 miljoen boosterprikken 

Het plan van minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid is om voor het einde van dit jaar 3 miljoen boosterprikken te zetten. Daarbij is ook volgens hem hulp nodig van studenten

Door: Nationale Onderwijsgids