Aob demonstreert voor Tweede Kamer gebouw voor onderwijsinvestering

De AOb demonstreert voor de Tweede Kamer. Ze roepen het kabinet op om de grootste onderwijsinvestering ooit te doen. Nu of ná de formatie maakt niet uit. Dit meldt de AOb.

“Dit is de laatste kans voor het zittende kabinet om meer geld voor het onderwijs vrij te maken”, zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder. “En anders een kans om, achter de schermen, aan de formatietafel vast te leggen dat dat geld er gaat komen.”

Investering

De investering is nodig om de kloof in salaris tussen leraren basisonderwijs en hun collega’s in het voortgezet onderwijs gelijk te trekken. En verder voor verkleining van klassen en voor méér vaste banen in het mbo, hbo en wo. Er is haast bij vanwege het oplopende lerarentekort. 

'Normale' demonstratie

De demonstratie vond dit keer, vanwege corona, plaats met maar twee deelnemers. Dat waren voorzitter Van Gelder zelf en lid van het dagelijks bestuur Jelmer Evers. Zodra het weer op een ‘normale’ manier kan en als het nog steeds nodig is, dan komen ze met duizenden leraren, ondersteuners en schoolleiders weer naar de Tweede Kamer. 

Door:  Nationale Onderwijsgids