Actie #PakJeToeslag voor studenten die recht hebben op Individuele Studietoeslag

Ieder(in) is samen met met de landelijke studentenvakbond (LSVb) en CNV Jongeren de actie #PakJeToeslag gestart. Studenten met een beperking hebben namelijk recht op een Individuele Studietoeslag van ongeveer 300 euro per maand. De actieperiode loopt van 15 tot 29 september. Dit meldt Ieder(in).

Sommige studenten kunnen vanwege hun beperking geen bijbaan hebben naast hun studie. Voor deze studenten is er dus de Individuele Studietoeslag. Echter: de hoogte van de toeslag is afhankelijk van waar je woont. Gemeenten mogen de hoogte van de toeslag zelf bepalen. Het komt er nu op neer dat sommige gemeenten helemaal geen regeling hebben. 

Elke student heeft er recht op

De politiek is het er landelijk wel mee eens dat het niet eerlijk is wat er gebeurt en dat elke student in elke gemeente recht heeft op die 300 euro per maand. Omdat het wetsvoorstel nog omstreden is, is de wet nog niet doorgevoerd. Het wachten is ook nog op een nieuwe regering.

Ieder(in) is dus de actie #PakJeToeslag gestart en roept studenten met een beperking op om mee te doen. Op de website heeft Ieder(in) een actiepakket samengesteld die studenten mogen gebruiken.

Door: Nationale Onderwijsgids