Tweede Kamer buigt zich weer over coronabeleid

De Tweede Kamer spreekt woensdag weer over het coronabeleid van het demissionaire kabinet. Voorafgaand aan het debat worden de Kamerleden bijgepraat door deskundigen over de situatie rond het coronavirus.

Het kabinet kondigde vorige week aan dat het mbo en het hoger onderwijs het nieuwe collegejaar kan beginnen zonder dat studenten en docenten onderling anderhalve meter afstand hoeven te houden. Maar verdere versoepelingen zijn op z'n vroegst pas over een maand te verwachten.

Dat betekent onder meer dat de huidige beperkingen voor bijvoorbeeld de horeca en evenementenbranche voorlopig van kracht blijven. Volgens zorgminister Hugo de Jonge zijn er eenvoudigweg nog altijd te veel mensen die niet volledig gevaccineerd zijn en dus nog besmet kunnen raken en ernstig ziek kunnen worden.

Op 20 september hoopt het kabinet zich meer versoepelingen te kunnen veroorloven. En op 1 november hoopt het alle nog resterende maatregelen los te kunnen laten. Dan zou mogelijk ook overal de anderhalve meter afstand kunnen komen te vervallen. Maar dat is nog erg onzeker, waarschuwde premier Mark Rutte vorige week.

Door: ANP