Ideas on Stage: verkiezing Beste Leerbedrijf en Praktijkopleider dit jaar online

Voor de circa 500.000 mbo-studenten in ons land is leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. In deze coronagekleurde tijd waarin veel anders dan anders is, steekt de verkiezing in een ander jasje: Ideas on Stage. Welk leerbedrijf en welke praktijkopleider mag van jou straks in the spotlights staan? Dit meldt het ministerie van Onderwijs.

De afgelopen tijd hebben veel erkende leerbedrijven in goede samenwerking met scholen stages en leerbanen gecreëerd, zodat mbo-studenten hun opleiding konden vervolgen. Prachtige initiatieven die een podium verdienen. Met Ideas on Stage zet SBB leerbedrijven in de spotlights.
 
SBB roept op om met aansprekende voorbeelden te komen. Ken je een erkend leerbedrijf dat in deze lastige coronaperiode tóch mooie en creatieve oplossingen heeft gevonden, zodat mbo-studenten konden doorgaan met hun stage of leerbaan? Doe dan uiterlijk 28 maart een voordracht! Dat kan via Ideas on Stage 2021 | SBB (s-bb.nl).
 
Ook mbo-studenten kunnen een erkend leerbedrijf in de spotlights zetten, bijvoorbeeld omdat ze zelfs in deze tijd een bijzondere stage of leerbaan hadden. Zij worden uitgenodigd een korte video te maken waarin zij vertellen waarom hun leerbedrijf kans moet maken op het podium. Meer informatie hierover is eveneens te vinden op de site van SBB.
 

Ambassadeursgala

Tijdens het Ambassadeursgala dat de MBO Raad maandag 17 mei mag een selectie van de innovatieve stages en leerbanen virtueel op het podium staan. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids