Rotterdam start campagne om 4.000 mbo-studenten aan stage te helpen

Rotterdam start vandaag met een campagne om 4.000 mbo-studenten aan een stageplek te helpen. Bedrijven in de regio Rijnmond worden daarom opgeroepen om stageplekken aan te bieden aan mbo-studenten. Dit meldt de gemeente Rotterdam.

Veel stageplekken zijn door de coronacrisis weggevallen, terwijl voor mbo-studenten leren in de praktijk een cruciaal onderdeel is van hun opleiding om zo hun vak te leren. Er is vooral een tekort in stageplekken voor functies als verpleegkundige individuele gezondheidszorg, mbo-verpleegkundige, helpende zorg & welzijn, (assistent) verkoper, expert IT & devices, kok, medewerker, coördinator of manager in (haven) logistiek, leidinggevende travel en hospitality, assistent constructie, juridisch administratief medewerker en sport & bewegingsleider. Jaarlijks starten in de regio Rijnmond 20.000 mbo-studenten in februari aan hun stage.

Vandaag start onder meer via stage010.nl een campagne. De campagne is een initiatief van mbo-opleiders Albeda, Zadkine, STC en Techniek College Rotterdam samen met Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), de gemeente Rotterdam en de werkgeversorganisaties MKB Rotterdam Rijnmond en VNO-NCW Rotterdam. De komende weken worden werkgevers actief benaderd om stageplekken te bieden aan mbo-studenten uit de regio Rijnmond.

Stage010.nl

Op de campagnewebsite stage010.nl vinden bedrijven informatie over de actie en de mogelijkheden en voorwaarden die er voor bedrijven zijn om stageplekken aan te kunnen bieden. Om een mbo-student te plaatsen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat het bedrijf een erkend leerbedrijf is. Ook worden erkende leerbedrijven opgeroepen om hun beschikbaarheid te verruimen.

Door: Nationale Onderwijsgids