Mbo-scholen krijgen compensatie voor omzetverlies inburgeringsonderwijs

Door de coronacrisis viel bij veel mbo-scholen het inburgeringsonderwijs weg, waardoor ze flinke verliezen leden. Minister Koolmees heeft nu toegezegd dat de taalscholen van mbo-instellingen deels gecompenseerd worden voor deze verliezen. De compensatieregeling zal gebaseerd zijn op de NOW-regeling. Dit meldt MBO Today.

Aan het begin van de coronacrisis bleek al gauw dat het niet haalbaar was om taallessen online aan te bieden aan nieuwkomers. Daardoor stopten veel nieuwkomers met hun taallessen bij de taalscholen van de mbo-instellingen. Acht mbo-scholen stuurden in juni gezamenlijk een open brief naar minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) waarin zij vroegen om ondersteuning. Als die ondersteuning er niet zou komen zou dit tot gevolg kunnen hebben dat de taalscholen het niet zouden redden, schreven zij.

Het duurde een half jaar, maar de minister is nu met een reactie gekomen waarin hij toezegt dat de scholen deels gecompenseerd worden voor de geleden verliezen. Met de compensatie hoopt hij mbo-scholen te kunnen stimuleren om wel door te gaan met het inburgeringsonderwijs.

Door: Nationale Onderwijsgids