Testers gezocht voor training Happy2gether

Act4Respect, een alliantie van Atria en Rutgers ter preventie van gendergerelateerd geweld, is voor jongeren een training aan het ontwikkelen over relaties, genderrollen en preventie van geweld: Happy2gether. Dit meldt het ministerie van Volksgezondheid.

Er wordt momenteel nog gezocht naar organisaties die deze module willen testen.
 

Happy2gether voor vmbo- en mbo-jongeren

De training Happy2gether focust zich op jongeren tussen 14 en 21 jaar, met een vmbo/mbo-opleidingsniveau. Tijdens twee bijeenkomsten van anderhalf uur, gaan jongeren met elkaar in gesprek over relaties, bijkomende verwachtingen en gendernormen.
 
Zo leren jongeren hoe ze op een positieve manier kunnen communiceren binnen een relatie, om relaties leuk (en veilig) te houden. Preventie van dit soort geweld is van groot belang om mogelijke schadelijke gevolgen voor zowel slachtoffers als plegers in te perken.
 

Oproep voor testers

Act4Respect is op zoek naar organisaties die deze module willen testen; met name naar professionals die met jongensgroepen in jeugdwerk en onderwijs werken. De module kan gebruikt worden als aanvulling op bestaande preventieprogramma’s van (seksueel) geweld, maar kan ook op zichzelf worden ingezet.
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids