Campagne wijst internationale studenten op coronaregels en brandveiligheid

Voor internationale studenten in Groningen is er een nieuwe campagne gelanceerd: Better Safe Than Sorry. De campagne van Veiligheidsregio Groningen besteedt aandacht aan onderwerpen zoals corona en brandveiligheid. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

Aanleiding voor de campagne is een afstudeeronderzoek naar risicocommunicatie richting internationale studenten in Groningen. Meer nog dan reguliere studenten komen internationale studenten in een nieuwe stad en een nieuwe cultuur terecht, waarbij leefregels niet altijd duidelijk zijn. 
 
De campagne is bedoeld om de studenten beter te informeren over de gang van zaken in hun nieuwe leefomgeving. Daarbij is niet alleen veel aandacht voor de Nederlandse coronaregels, maar ook voor onderwerpen als brandveiligheid, de verschillende alarmnummers in Nederland en NL-Alert.
 
De campagne wordt vanaf vandaag gepromoot met posters en interactieve posts op social media-kanalen. Via de website van de campagne kunnen internationale studenten meer informatie en tips inzien.
 
Door: Nationale Onderwijsgids