Normal_corona_maskers

De MBO Raad vindt het belangrijk dat jongeren meedoen aan het onderzoek van het RIVM over de gevolgen van de coronacrisis en roept mbo-studenten daarom op om mee te doen. Wekelijks zullen zij dan vragen ontvangen over de coronamaatregelen, het wel of niet kunnen houden aan de regels, versoepelingen en de invloed van de crisis op onder meer het sociale leven. Dit meldt de MBO Raad. 

Uitkomsten uit het laatste onderzoek

Zoveel mogelijk thuis blijven, drukte vermijden ,1,5 meter afstand houden en andere belangrijke maatregelen om verspreiding van het coronavirus te beperken. Een grote meerderheid van de deelnemers aan het laatste onderzoek steunt – ondanks een lichte daling - achter deze maatregelen.  

Waarom is meedoen aan dit onderzoek belangrijk?

Het onderzoek biedt inzichten aan de overheid om de samenleving beter te kunnen ondersteunen en informeren. De MBO Raad vindt het belangrijk dat ook mbo-jongeren hun stem laten horen. De gedragsregels van de overheid bepalen immers in hoge mate hun doen en laten en hebben grote invloed op hun leven in en om de school. Hun mening beïnvloedt ook het nemen van besluiten door de overheid over hoe het onderwijs straks in het nieuwe studiejaar verder kan worden opengesteld tijdens de coronacrisis.

Waar kun je meedoen?  

Wie wil meedoen aan het onderzoek kan dat doen door hier te klikken. Deze link staat open tot en met zondag 12 juli.

Door: Nationale Onderwijsgids