HappyNurse wil werk van verpleegkundige aantrekkelijker maken voor jongeren

Het tekort aan verpleegkundigen in Nederland loopt op en door het coronavirus zijn er tienduizenden extra verpleegkundigen nodig. Thuiszorg- en uitzendorganisatie HappyNurse denkt dat het zelf kunnen indelen van werkuren en kiezen van de werkplek, het werk van verpleegkundige aantrekkelijker kan worden gemaakt voor jongeren. Daardoor kunnen tekorten worden teruggedrongen. Dit meldt het AD. 

HappyNurse probeert met haar beleid het tekort aan verpleegkundigen terug te dringen. Zij zetten in op meer vrijheid voor verpleegkundigen. Zo kunnen ze zelf hun uren indelen en kiezen waar ze werken. Ook het dienstverband kunnen ze kiezen: loondienst of zzp. 
 

Vrijheid voor jongeren

Enrike Rutten, directeur van HappyNurse, merkt dat jongeren het vak niet aantrekkelijk vinden als ze niet voldoende vrijheid hebben. Hij is van mening dat minister De Jonge onvoldoende rekening met deze wensen houdt. 
 

Veranderd zorglandschap

Dat het landschap voor zorgpersoneel is veranderd door de coronacrisis, merkt Rutten aan de inzet van zelfstandig zorgpersoneel. Door de coronamaatregelen mochten ze op slechts één locatie werken en konden veel verpleegkundigen niet meer zelf hun eigen uren indelen. Hij is lovend over de inzet van verpleegkundigen die desondanks elke dag aan het werk gingen. 
 
Rutten denkt dat hij zelf oplossingen kan bedenken voor het personeelstekort: "Ik wil de overheid hier niet voor nodig hebben. Wij zijn goed in recruitment en goed werkgeverschap en de zorgmedewerkers hebben de passie. Samen komen we er wel uit." Nu de piek van de coronacrisis voorbij lijkt, ziet hij dat het werk op veel locaties ook weer in kalmer vaarwater komt en daar vaart het zorgpersoneel wel bij.
 
Door: Nationale Onderwijsgids