In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden meer dan 500.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeversc

Het Grafisch Lyceum Utrecht en Wageningen University & Research zijn uitgeroepen tot de Beste Werkgevers van 2019-2020 in het onderwijs. Dat heeft Effectory bekend gemaakt op basis van haar jaarlijkse Beste Werkgevers onderzoek. Dit meldt Effectory.

In het Beste Werkgeversonderzoek beoordeelden meer dan 500.000 medewerkers hun werkgever. De best scorende organisaties zijn het afgelopen jaar beloond met het ‘Beste Werkgevers Keurmerk’: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. Dit keurmerk is alleen te behalen door wat eigen medewerkers over hun organisatie als werkgever zeggen. De winnaars per branche mogen zich nu een jaar lang ‘Beste Werkgever 2019-2020 noemen. In het onderwijs zijn dat Grafisch Lyceum Utrecht en Wageningen University & Research.
 

18 maart 2020: bekendmaking landelijke winnaars

Op 18 maart maakt Effectory tijdens het Happy People – Better Business event  bekend wie van alle branchewinnaars de hoogste score heeft gekregen en dus de Beste Werkgever van Nederland is. Dat gebeurt binnen twee categorieën: organisaties met meer of minder dan 1.000 medewerkers.
 

Goed werkgeverschap loont

Beste Werkgevers hebben medewerkers die bevlogen zijn, met plezier hun werk doen en zich bij de organisatie betrokken voelen. Ze krijgen energie van hun werk en ervaren daardoor een lagere werkdruk. Dat komt tot uiting in een lager verzuim, een hogere verloopbestendigheid en een grotere klantgerichtheid. Het Beste Werkgevers Keurmerk maakt het voor organisaties eenvoudiger om nieuw talent te werven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids