ROC TOP start Amsterdam Facility Academy

Per volgende schooljaar (2020/ 2021) start ROC TOP een geheel nieuwe leerlijn: de Amsterdam Facility Academy. Deze leerlijn is compleet met alles wat mbo-facility onderwijs (niveau 1 tot en met 4) te bieden heeft. De Amsterdam Facility Academy zal worden gehuisvest op de ROC TOP campus Events & Hospitality (NDSM).  Extra bijzonder is dat ROC TOP per schooljaar 2020/2021 de enige aanbieder is van facilitaire mbo-opleidingen te Amsterdam. Deze ontwikkeling past in een eerder advies van de Commissie Macrodoelmatigheid mbo. Per augustus 2020 start ROC TOP opleidingen zoals: medewerker facilitaire dienstverlening, allround medewerker facilitaire dienstverlening en facilitair leidinggevende. Dit meldt ROC TOP.

Uniek aan de Amsterdam Facility Academy is dat studenten breed opgeleid worden in het facility-vak. Studenten worden, in tegenstelling tot andere opleidingen, vrij van sector opgeleid. Deze andere aanpak zorgt ervoor dat studenten niet gebonden zijn aan een specifieke bedrijfstak en hierdoor met meer carrièrekansen de arbeidsmarkt betreden. Bovendien is er voor elke student aan de Amsterdam Facility Academy gegarandeerd een stageplaats. 
 

Onderwijs in co-creatie met de praktijk 

De Amsterdam Facility Academy werkt nauw samen met de bedrijven vanuit de hospitality-, techniek- en zorgsector. Zo voeren studenten opdrachten uit voor onder andere het Noorderlicht café, Damen Shipyard en HEMA.

 

Toekomstbestendig onderwijs 

Het onderwijs van de Amsterdam Facility Academy wordt ingericht op de verwachtingen en behoeften van toekomstige werkgevers en vervolgopleiders (hbo). Studenten volgen een modulair onderwijsprogramma dat aansluit bij hun individuele behoefte en leefwereld waarin uitdaging centraal staat, zodat studenten niet alleen hun diploma halen, maar zich ook ontwikkelen als mens en wereldburger, en ook klaar zijn voor de arbeidsmarkt van nu en morgen.
 
 

Over ROC TOP

ROC TOP is kleinschalig, gepersonaliseerd en praktijkgericht middelbaar beroepsonderwijs wat tot stand komt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven. Er wordt regulier middelbaar beroepsonderwijs verzorgd met BOL en BBL-opleidingen op alle niveaus: entree, niveau 2, 3 en 4. ROC TOP heeft 4 campussen in Amsterdam, met meer dan 50 verschillende opleidingen, voor ruim 4000 studenten. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids