Logo_logo_roc_van_twente__nieuw_

Van maandag 2 tot en met vrijdag 6 december houdt de ICT-opleiding software developer samen met het practoraat Zorg en Technologie van ROC van Twente een application bootcamp. Studenten ICT en gezondheidszorg steken dan de koppen bij elkaar om tot slimme en praktische ICT-oplossingen te komen voor de zorg. De application bootcamp is onderdeel van de Computer Science Education Week: een wereldwijde beweging die studenten en scholieren kennis laat maken met ICT. De bootcamp vindt plaats bij ROC van Twente aan de Gieterij 200 in Hengelo. Dit meldt ROC van Twente.

Snijvlak techniek en zorg

Studenten werken vijf dagen lang samen om oplossingen te bedenken op het snijvlak van techniek en zorg. Een aantal zorgorganisaties uit de regio is uitgenodigd om vraagstukken neer te leggen bij de studenten. Aan het einde van de bootcamp pitchen de studenten hun oplossingen aan die bedrijven. Tijdens de week vindt ook het event Hour of Code plaats. Op een interactieve manier kunnen basisschoolleerlingen die daarvoor zijn uitgenodigd, onder begeleiding van ROC-studenten kennismaken met programmeren.
 

De toekomst zit in samenwerking

Tegenwoordig zijn vraagstukken in zorg en welzijn complex. Marjolein den Ouden, practor Zorg en Technologie bij ROC van Twente, legt uit: “Mensen moeten bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis wonen met complexe problemen, terwijl er minder professionals zijn die de cliënt de benodigde hulp kunnen bieden. Het zijn ingewikkelde vraagstukken die we niet vanuit één discipline kunnen oplossen. Dit vereist van toekomstige professionals dat zij goed interdisciplinair kunnen samenwerken en zo hun krachten bundelen. In deze bootcamp geven we het voorbeeld om dat te doen: studenten worden begeleid door ICT-bedrijven en docenten van ROC van Twente. Op die manier proberen we een match te maken tussen mens en technologie.”
 

Bootcamp

Het is voor de derde keer dat ruim 70 studenten van ROC van Twente de uitdagingen van de application bootcamp aangaan. Meer over het Practoraat Zorg en Technologie is te vinden op rocvantwente.nl/over-ons/practoraten/zorg-en-technologie
 
Door: Nationale Onderwijsgids