Normal_meisje_tiener_jongere_lezen_boek

Morgen vindt de laatste aftrap plaats van De Weddenschap, dé leescampagne voor praktijkonderwijs, vmbo en mbo. BN’er Gerson Main is dan bij het Johan de Witt Scholengroep in Den Haag. Dit meldt Tel Mee met Taal.

De Weddenschap is voor de negende keer van start gegaan. Pro- en (v)mbo-klassen zetten hun handtekening onder het Weddenschapscontract. Daarmee leggen zij officieel vast dat zij zich gaan inzetten om gedurende de campagne drie boeken te lezen. Ze mogen alle boeken lezen die ze willen, mits in de Nederlandse taal en passend bij de leeftijd. De BN’ers dagen de deelnemers uit en coachen hen naar de eindstreep van drie boeken. 
 
Sarah-Jane, Loiza Lamers en Gerson Main zijn dit jaar de leescoaches. Sarah-Jane trapte af op het Corlaercollege in Nijkerk. Loiza Lamers deed dat met studenten van het Novacollege in Hoofddorp. Gerson Main zal samen met vmbo-leerlingen van het Johan de Witt Scholengroep in Den Haag een podcast maken.
 
Uit onderzoek blijkt dat wie regelmatig leest een betere taalvaardigheid krijgt. Goed kunnen lezen is een basisvaardigheid in onze geletterde samenleving en het draagt bij aan succes op school. Op De Weddenschap zijn leestips te vinden en lessuggesties. Alle deelnemers krijgen na afloop een certificaat en er zijn prijzen en een landelijke trofee te winnen. Deelname aan De Weddenschap is gratis.
 
Door: Nationale Onderwijsgids