Normal_rm

De International Hotel and Management School van ROC Mondriaan sloot gisteren een samenwerkingsovereenkomst met een aantal gerenommeerde hotelketens en een congreslocatie om studenten versneld klaar te stomen voor een baan in de hotelsector. Daardoor kunnen studenten via een verkort traject binnen twee jaar hun mbodiploma Manager Ondernemen niveau 4 halen. Aan deze fasttrack opleiding kunnen alleen studenten deelnemen met een afgeronde havo-, vwo-, of (andere) mbo 4 opleiding. Dit meldt ROC Mondriaan.

Namens de International Hotel and Management School van ROC Mondriaan ondertekende schooldirecteur Jacqueline van der Zwan de overeenkomst. "In tegenstelling tot sommige landelijke initiatieven waar de student bijna geheel wordt opgeleid in het hotel, kiezen wij er voor om een aanzienlijk deel op school op te leiden. De theorie is in deze versnelde opleiding extra belangrijk om de kwaliteit te borgen.’’ 
 
De unieke overeenkomst werd gesloten tussen een aantal gerenommeerde hotelketens, een congreslocatie en ROC Mondriaan. Gezamenlijk geven deze partijen het zogeheten hybride leren vorm. Dat houdt in dat studenten niet alleen op school les krijgen, maar dat ze ook meteen op de werkplek een beroep leren. De studenten gaan twee dagen per week in een van de bedrijven werken, waar zij de praktijk en de eerstejaars stage uitvoeren. Daarbij worden ze ondersteund door een docent van de International Hotel and Management School. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids