Normal_zon

Zonneauto ‘Green Lightning’ van het Noord-Nederlandse Top Dutch Solar Racingteam heeft de eerste technische keuring van de Bridgestone World Solar Challenge overleefd. Het team bestaat uit 26 studenten van de Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, het Noorderpoort en het Friesland College. Dit meldt RTV Noord.

De World Solar Challenge vindt plaats in Australië van 13 tot 20 oktober op een 3022 kilometerlange weg tussen Darwin en Adelaide. Alleen zelfgebouwde zonneauto’s mogen aan de wedstrijd meedoen. De Green Lightning van Top Dutch is ontwikkeld door een team van 26 studenten van de Hanzehogeschool, de Rijksuniversiteit Groningen, het Noorderpoort en het Friesland college.
 
De zonneauto is de technische keuring goed doorgekomen. De auto bleek 144,7 kilogram te wegen en het doel was om onder 150 kilogram uit te komen. Het enige puntje waar het team nog aan moet werken is dat het kenteken van de zonneauto zichtbaarder gemonteerd moet worden. Top Dutch heeft nog tot zaterdag om dat in orde te maken; dan is de volgende keuring en de kwalificatieronde.
 
Uniek aan Top Dutch Solar Racing is dat het geen universiteitsteam is, maar een team met mbo-, hbo- en wo-studenten. De zonneauto is gebouwd in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen in Noord-Nederland.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids