Normal_9323

DELFT - Honderden vmbo-leerlingen krijgen op dinsdag 7 februari de kans veel te weten te komen over de aantrekkelijke organisatie en werkgever Reinier de Graaf in Delft. De jongeren gaan in Poeldijk speeddaten met zorgprofessionals.

Wat doet een doktersassistente? Wat maak je mee als je van patiëntenvervoer je beroep hebt gemaakt? Dit soort vragen kunnen vmbo-leerlingen op 7 februari stellen aan medewerkers van Reinier de Graaf tijdens Westland on Stage. Misschien raken ze wel zó enthousiast, dat ze nog veel meer willen weten. Dat komt dan goed uit, want twintig scholieren worden uitgenodigd voor de Doe-Dag op donderdag 23 februari in het medisch centrum zelf.

Westland on Stage, dat wordt geopend door prinses Máxima, is onderdeel van het landelijke project ‘Onderwijs on Stage'. Het doel: persoonlijke ontmoetingen tussen jongeren en beroepsbeoefenaren. Reinier de Graaf manifesteert zich graag op dit podium om duidelijk te maken hoe mooi en interessant werken in de zorg is.

Gedurende Westland on Stage praten een doktersassistente en een medewerker patiëntenvervoer scholieren bij over hun vakgebied. Hetzelfde doen twee verpleegkundigen van het HagaZiekenhuis uit Den Haag, waarmee Reinier de Graaf samenwerkt binnen www.volgjehart.nl om iedereen te attenderen op de opleidingsmogelijkheden in de ziekenhuizen in de regio Den Haag. Twee medewerkers van het P&O carrièrebureau gaan meer algemeen in op Reinier de Graaf.

Binnenkort is er ook ‘Delft on Stage' met speeddaten. Dat evenement voor vmbo-scholieren staat op het programma voor dinsdag 21 februari. De Doe-Dag volgt op dinsdag 6 maart.

© Nationale Onderwijsgids