Normal_ingrid_van_engelshoven__cropped_

Talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo hebben diverse Kamerleden en minister Van Engelshoven vandaag gekapt en van make-up voorzien. Zij waren deelnemers aan WorldSkills 2019, het WK voor beroepen, van afgelopen maand.

Minister Van Engelshoven twitterde: “Voordat #prinsjesdag2019 begint ben ik op bezoek in de studio van de beste kappers en stylisten van het #mbo in Nederland. Een behandeling als deze maak je niet vaak mee! Bedankt, @WorldSkillsNL!”
 
Ook de beroepen hotelreceptionist, gastheer/gastvrouw en fotograaf zijn deze dag vertegenwoordigd door Skills Heroes kampioenen. Met dit Prinsjesdagevent laten mbo-studenten het mbo en de waarde ervan voor Nederland zien: zo’n 500.000 jongeren leren op het mbo een vak en bijna de helft van onze beroepsbevolking heeft een mbo-diploma.
 

Prinsjesdagevent

Het Prinsjesdagevent vond plaats in de Lifestyle Salon The Hague. Deelnemende organisaties zijn: Lifestyle Salon The Hague, de ANKO, CNV Vakmensen, FNV MOOI, de MBO Raad, SBB, het ministerie van onderwijs en WorldSkills Netherlands.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Bron: WorldSkills Nederland