Normal_koning__willem-alexander

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander opent donderdagochtend 3 oktober Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven. Deze campus is een ontwikkel- en productielocatie voor bedrijven en kennisinstellingen in de hightechsector. Toeleveranciers, specialistische bedrijven en onderwijs- en kennisinstellingen werken hier op verschillende manieren samen om innovatie in de maakindustrie te stimuleren. De campus is bovendien bedoeld om (internationale) bezoekers te tonen wat de regio op het gebied van high tech te bieden heeft. Dit meldt Rijksvoorlichtingsdienst.

Brainport Industries Campus wil de Fabriek van de Toekomst creëren. Uiteindelijk zullen vijf fabrieken ontstaan op een terrein van 200 hectare. De eerste fabriek, die nu geopend wordt door Koning Willem-Alexander, kent onder meer zeven innovatieprogramma’s op het gebied van ‘flexible manufacturing’, high tech software, 3D-metaalprinten en logistiek (AML). Daarnaast huisvest BIC een volwaardige MBO-opleiding voor de industrie van het Summa College.
 
Koning Willem-Alexander krijgt een rondleiding door de campus en spreekt met medewerkers van Klein Metaal Werken Eindhoven (KMWE) en Fieldlab Flex Manufacturing over het belang van samenwerking en de rol die BIC hierin speelt. Met MBO-studenten van het Summa College spreekt de Koning vervolgens over het lesprogramma dat is toegespitst op de high tech maakindustrie. Na de openingshandeling heeft de Koning nog een ontmoeting met bij BIC betrokken bestuurders en vertegenwoordigers van bedrijven.
 
Door: Nationale Onderwijsgids