Logo_samenwerking

Randstad en Technicom bundelen de krachten en starten per 13 september een nieuw opleidingstraject onder de naam Productie Pro. Het traject levert deelnemers een, door het ministerie van OC&W erkend, MBO-certificaat op waarmee ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Het is voor het eerst dat - met ondersteuning van de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) - zo’n certificaat wordt uitgegeven. Productiemedewerkers krijgen te maken met veranderende complexiteit van hun werkomgeving. Dat vraagt om andere, aantoonbare vaardigheden. MBO-certificaten zijn een oplossing voor deze vraag en de bijbehorende opleidingen zijn bedoeld om deze specifieke beroepscompetenties aan te leren. Een voorbeeld hiervan is de opleiding voor allround productiemedewerker, Productie Pro. Dit meldt Randstad Nederland.

De eerste lichting bestaat uit acht deelnemers die werkzaam zijn bij twee bedrijven, Lankhorst Engineered Products uit Sneek en Soprema BV uit IJlst. Half maart ronden zij de opleiding af en zijn zij bij de twee bedrijven direct breder inzetbaar met hun nieuwe vaardigheden. 
 
Het traject is ontwikkeld om de grote behoefte aan geschoolde medewerkers op te vangen en kan worden gevolgd door zowel medewerkers in de industrie die nieuw instromen, als huidige medewerkers zonder (relevante) opleiding. Met het MBO-certificaat kunnen deelnemers aan de slag als productiemedewerker in nagenoeg alle voorkomende sectoren in de industrie, zoals chemie, kunststoffen, levensmiddelen, automotive, assemblage en afvalverwerking. Bij de deelnemende bedrijven in deze eerste lichting gaat het om vaste medewerkers die de opleiding gaan volgen om breder inzetbaar te zijn binnen de bedrijven. 
 
Randstad en Technicom hebben het traject ontwikkeld in samenwerking met de Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Bij de aanpak is niet het soort opleiding leidend, maar de vraag welke werk- of vakvaardigheden nodig zijn. Bij het behalen van het certificaat staat de beroepspraktijk centraal. De medewerker leert op de eigen werkplek door het maken van praktijkgerichte opdrachten en het toepassen van de geleerde theorie op de werkvloer. Met het certificaat in de hand is het mogelijk een erkend MBO niveau 2 diploma tot Operator-A via een verkort traject te behalen.
 
Meer informatie over de opleiding is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids