Logo_logo_mbo_amersfoort

Gisteren vond de nationale opening van het mbo-jaar 2019/2020 plaats. 42 mbo-ambassadeurs trapten, samen met GLORY wereldkampioen kickboksen Rico Verhoeven, ‘Mbo’ers Pakken Aan’ af, de campagne voor de verkiezing van de Landelijke Ambassadeur mbo 2019. Dit meldt MBO Raad.

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven, die zelf de mbo-opleiding International Business Studies heeft gevolgd, had een advies voor de studenten: “Focus op je doel. Laat je door niemand van je dromen afhouden. Jij bent de enige die je eigen droom kan waarmaken.” Hij nodigde voorzitter van de MBO Raad Ton Heerts uit in de boksring voor een echte ‘stare down’. Voordat een bokswedstrijd begint, kijken de boksers elkaar diep in de ogen. Rico nodigde ook alle aanwezigen uit om hun buurman of buurvrouw echt aan te kijken met een stare down. "Voel de kracht van het mbo", maande Rico aan. 
 

Simply the best

Gerda Eerdmans, collegevoorzitter van MBO Amersfoort, opende het evenement met de tune van Simply the best van Tina Turner “omdat het mbo het allerbeste onderwijs is want het is de motor van onze maatschappij”. 
 

MBO Amersfoort

MBO Amersfoort was namens alle scholen in het land en die in de provincie Utrecht in het bijzonder gastlocatie van deze tweede officiële opening voor en door het mbo. Achter de schermen werkten studenten en docenten mee aan een onvergetelijk event. Studenten en docenten van het Wellant College zorgden voor alle fraaie bloemwerken en het Grafisch Lyceum Utrecht voor de banieren met daarop een warm welkom voor de gasten en de logo’s van alle scholen.
 
Onder het kopje Video op de voorpagina van de Nationale Onderwijsgids is een 2 minuten-impressie van de nationale opening van het mbo-jaar te vinden.

 

Door: Nationale Onderwijsgids