Normal_van_engelshoven

Op maandag 9 september vindt de nationale opening van het mbo-jaar 2019/2020 plaats. Deze tweede editie wordt georganiseerd op MBO Amersfoort, in het bijzijn van onder andere minister Van Engelshoven. Dit meldt MBO Raad.

De presentatie is in handen van Desiree Hernandez, Landelijk Ambassadeur mbo 2018 en Dirk Megens, Leraar van het jaar mbo 2019. Het programma van de opening draait om de drievoudige opdracht van het mbo: opleiden voor arbeidsmarkt (vakkenis), samenleving (burgerschap) en een leven lang ontwikkelen.
 
De opening van het mbo-jaar markeert ook de start van de verkiezing Landelijke ambassadeur 2019. Tweeënveertig studenten doen mee aan deze battle die een eigen YouTube-serie heeft: ‘Mbo’ers pakken aan!’. De teaser voor de bijbehorende campagne Mbo’ers pakken aan zal op 9 september voor het eerst te zien zijn.
 
De nationale opening van het mbo-jaar is op 9 september vanaf 14.00 uur ook op de site van de MBO Raad via een livestream te volgen.
 
Vorig jaar werd het mbo-jaar geopend door koning Willem-Alexander. Hij sprak over het grote belang van mbo'ers in Nederland. "Een half miljoen mbo-studenten gaan vanaf vandaag weer aan de slag. En dat is van nationaal belang", zei hij. Volgens de koning zijn het "de mbo'ers die Nederland laten draaien".
 
Door: Nationale Onderwijsgids