Normal_logo_inspiratieprijs_gezonde_school

Gezonde School is ook dit jaar weer op zoek naar de school met de Gouden Tip. Welke school heeft het beste idee om te werken aan een gezonde leefstijl en wint de Inspiratieprijs 2019? Alle scholen voor primair en voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunnen meedoen. De Inspiratieprijs Gezonde School wordt uitgereikt tijdens de Dag van de Gezonde School op 31 oktober 2019. Dit meldt Gezondeschool.nl.

De school die de Inspiratieprijs Gezonde School wint, krijgt een bedrag van 1000 euro dat bedoeld is om de tip (verder) te verankeren binnen de school. De scholen die de tweede en derde prijs winnen, staan zeker niet met lege handen. Zij winnen respectievelijk 500 euro en 250 euro. Daarnaast levert het winnen van de Inspiratieprijs veel positieve aandacht op voor de school en voor de Gouden Tip. 
 

Gouden tip van vorig jaar

Vorig jaar ging de Inspiratieprijs naar het Zone.college in Almelo met de Gouden Tip: ‘Een rookvrije generatie is het werk van allen!’ Initiatiefnemer Dennis Timmer: “Dankzij het prijzengeld hebben wij materialen met een rookvrij-teken kunnen aanschaffen, zoals stoeptegels, beachvlaggen en posters. Een ander deel van het geldbedrag gebruiken we voor de scholing van medewerkers. Ook heeft de Inspiratieprijs ons veel positieve reacties opgeleverd én een nieuwsbericht in het Algemeen Dagblad. Ik raad iedere school aan om mee te doen!”.
 
Scholen kunnen voor 17 september hun Gouden Tip voor een gezonde leefstijl op school delen via het online inschrijfformulier. Vanaf 17 september mag iedereen een stem uitbrengen op de beste tip. De inzenders van de top-3 tips sturen een korte videopresentatie voorafgaand aan de Dag van de Gezonde School op 31 oktober. Op deze dag maakt de vakjury de winnaar bekend van de Inspiratieprijs Gezonde School.
 
Door: Nationale Onderwijsgids