Normal_normal_tim_en_anouk

Meer dan duizend kilometer wandelen in 64 dagen om aandacht te vragen voor psychische problemen en pesten. Dat is wat ervaringsdeskundigen Tim Saalbrink (37) en Anouk Pool (23) vanaf 9 september 2019 gaan doen onder de noemer Wandelen tussen 2 Werelden. Tijdens hun wandeling doen ze iedere provinciehoofdstad aan en plannen ze bijzondere ontmoetingen. Op World Suicide Prevention Day op 10 september staan ze stil bij alle mensen die door zelfdoding niet meer onder ons zijn. Met hun actie steunen ze de organisaties MIND en Stichting Omgaan met Pesten. Dit meldt MIND. 

Tim en Anouk ontmoetten elkaar in de kliniek De Zwaluw & Enk in Ermelo, waar ze beiden in behandeling waren voor psychische problemen. Tim worstelde met PTSS omdat hij vroeger veel gepest is en Anouk was in behandeling voor onder meer depressie. Uit hun ontmoeting is een bijzondere vriendschap ontstaan, met het idee om samen een wandeling van 1.135 kilometer te maken om psychische problemen en pesten onder de aandacht van het publiek te brengen en het taboe hierop te doorbreken.
 
Beiden deden al mee aan het jaarlijkse MIND evenement Last Man Standing, maar zij wilden meer doen. Tim: “Er rust helaas toch nog vaak een taboe op (praten over) pesten en psychische problemen. Sommige mensen weten niet goed wat ze kunnen verwachten bij iemand met psychische problemen. De meesten proberen toch een beetje het contact te vermijden. Wij hopen dat stigma van het onderwerp af te halen. We zijn gewoon normale mensen, die prima kunnen functioneren."
 
Tijdens de wandeling logeren Tim en Anouk bij mensen thuis of bij organisaties die hen onderdak en eten willen geven, en in iedere provincie proberen zij samen met MIND en de Stichting Omgaan met Pesten een bijzondere ontmoeting te regelen met mensen of organisaties die zich inzetten voor het voorkómen en aanpakken van pesten en mensen met psychische problemen ook een warm hart toedragen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids
Foto: MIND