Logo_roc_mondriaan

Studenten Mechatronica Jordy de Schepper (19) uit Den Hoorn en Tim van den Bogert (20) uit Honselersdijk vertegenwoordigen Nederland  bij de WorldSkills 2019 die van 22 tot 27 augustus in Kazan, Rusland gehouden worden.  De twee studenten van de School voor Technologie en Engineering van ROC Mondriaan komen uit in het nieuwe wedstrijdonderdeel Industry 4.0. Dit meldt ROC Mondriaan.

Industry 4.0.

Informatie- en communicatietechnologieën (ICT) hebben een steeds grotere invloed op de productie en productieprocessen. Deze effecten worden vergeleken met een "vierde industriële revolutie" vandaar de term "Industrie 4.0″. Dit is de volgende stap na de digitalisering van de productieprocessen, om alle systemen met elkaar te verbinden en te laten communiceren. Tijdens de wedstrijd Industry 4.0 moeten de deelnemers een productiesysteem ombouwen naar een zogeheten ''Smart Factory'' waarin de nieuwste technologieën op de juiste wijze worden toegepast. 
 

Team NL

Jordy en Tim zijn onderdeel van Team NL dat bestaat uit een zeer divers team van in totaal 29 nationaal mbo-kampioenen en – voor het eerst – 1 vmbo-leerling. Van lasser tot etaleur en van metselaar tot kok: een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd.
 

WorldSkills 2019, Kazan

 
De 45ste WorldSkills, het wereldkampioenschap voor jonge vakmensen, doet dit jaar Kazan in Rusland aan. De strijd om wereldgoud is van 22-27 augustus 2019. Er doen meer dan duizend jonge talenten mee (een recordaantal), afkomstig uit zestig landen die uitkomen in 56 disciplines.
 
Door: Nationale Onderwijsgids