PR ROC Mondriaan

Gisteren vond de oplevering van de ’Eigen Hendrik’ bij ROC Mondriaan in Den Haag plaats. Studenten van de School voor Bouw en Infra en van de School voor Metaal, Elektro- & Installatietechniek bouwden vanaf september 2018 op ware grootte een woning na uit het nieuwbouwproject Haagse Hendrik van Haag Wonen in Laakkwartier. Heembouw gaat dit nieuwbouwproject uitvoeren. De studenten toonden hier hun bijzondere modelwoning en werden in het zonnetje gezet. De bouwers in opleiding vertelden over het bouw- en installatieproces. De reacties waren positief en trots. Dit meldt ROC Mondriaan.

De realisatie van deze ‘’Eigen Hendrik’’ bood studenten de mogelijkheid om, onder begeleiding van ervaren leermeesters, hun vaardigheden in de praktijk te toetsen. Daarnaast bood het de bewoners, Haag Wonen en Heembouw de kans om vóór de daadwerkelijke start van de bouw de woning al te ervaren en nieuwe innovaties te testen.  
 
De namen ‘Haagse Hendrik’ en ‘Eigen Hendrik’ zijn een eerbetoon aan Hendrik Berlage. Deze beroemde architect heeft een deel van het Haagse Laakkwartier ontworpen. Het nieuwbouwproject van Haag Wonen in deze wijk is ontworpen in diezelfde Berlage stijl. Het zijn compacte en complete eengezinswoningen die ruimte bieden aan 2 tot 3-persoonshuishoudens. Met dit type woning voorziet Haag Wonen in een toenemende vraag naar eengezinswoningen voor kleine huishoudens.
 
Het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan is doorlopend op zoek naar praktijk casussen in het bedrijfsleven om deze in het lesprogramma van verschillende scholen op te nemen. Haag Wonen en Heembouw ondersteunen dit vanuit hun maatschappelijke betrokkenheid van harte. Met dit unieke project leveren zij een actieve bijdrage aan het opdoen van praktijkervaring voor studenten in de bouw en installatiebranche. ROC Mondriaan leidt vakmensen en werknemers van de toekomst op. Den Haag, Haag Wonen en Heembouw hebben deze nieuwe vakmensen nu en in de toekomst hard nodig. 
 
De ‘Eigen Hendrik’ is een gezamenlijk onderwijsproject van de twee eerdergenoemde scholen en het Techniek Innovatie Huis van ROC Mondriaan, woningcorporatie Haag Wonen en bouwbedrijf Heembouw. Heembouw is samen met Heren5 de geestelijk vader van het nieuwe woonconcept voor binnenstedelijke herontwikkeling: Slimm, waarvan de Eigen Hendrik een voorbeeld is. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids