Logo_logo_roc_van_twente__nieuw_

Op 6 juni vond de Make-up award plaats op het ROC van Twente in Almelo. Naast deelnemers van ROC van Twente, deden dit jaar voor het eerst ook studenten mee van Landstede uit Zwolle en Alfa-college uit Hoogeveen. De winnaars gingen naar huis met de felbegeerde award. Alle studenten die meededen aan deze finalewedstrijd hebben in hun opleiding het keuzedeel visagie gevolgd en op hun eigen school al deelgenomen aan een voorronde. Dit meldt ROC van Twente.

Voor de winnaars waren er prijzen beschikbaar gesteld door Inglot Benelux B.V., Make-up Studio, Safety4you en Basic Cosmetics. 
 

Keuzedeel visagie

De make-up award was voor studenten een uitdagende afsluiting van hun keuzedeel. Studenten kregen de kans om te laten zien wat ze aan creativiteit en vakkennis in huis hebben. Creativiteit is tegenwoordig van belang om als visagiste de arbeidsmarkt te betreden. De jury bestond uit Zeinab van Zeinab Beauty, Priscilla Zeelen, make-up artist en Monique Zomer van Goodlookz fotografie. 
 
Tijdens het keuzedeel visagie leren studenten in 20 weken hoe je een basismake-up aanbrengt. Daarnaast komen meerdere specialisaties aan de orde, zoals gala- of bruid make-up, catwalk en smokey eye. Ook make-up voor mannen en de verzorging van een rijpere huid komen aan bod. In de lessen wordt aandacht besteed aan diverse technieken en vaardigheden van de visagie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids