Normal_award__prijs

Shadi Fakiani (23) van de School voor Toerisme en Recreatie werd om 28 mei tijdens het Mondriaan Verhalenfestival door ROC Mondriaan uitgeroepen tot Mondriaan Ambassadeur 2019. Dit meldt ROC Mondriaan.

Ambassadeurs 

Jaarlijks nomineert een aantal scholen van ROC Mondriaan een student die zich ambassadeur van zijn/haar school mag noemen: een eretitel waar studenten trots op zijn en die goed op hun CV staat. Een jury, waarin onder andere een student uit de Studentenraad en de Mondriaan Ambassadeur 2018 zitting hadden, bepaalde wie Mondriaan Ambassadeur 2019 moest worden. 
 

Juryrapport

Uit het juryrapport: Shadi is een prachtig en ontroerend voorbeeld van een jonge vluchteling met hoop, idealen en ambitie. Hij is op zijn 17de alleen uit Syrië gevlucht nadat zijn huis was verwoest en hij dreigde in dienst te moeten. Zijn familie is later ook gevlucht. Via Libanon, Turkije en Griekenland is hij in Italië terecht gekomen waarna hij naar Nederland kwam, waarmee een droom voor hem werkelijkheid werd. Als klein jongetje, was een vriendje van hem in Nederland op vakantie geweest. Hij liet hem diverse foto's zien en vertelde veel verhalen en zo werd van jongs af aan Nederland zijn droomland. Hij woont hier nu ruim drie jaar.  Zijn Nederlands is niet perfect, maar opmerkelijk goed voor iemand die hier nog maar zo kort woont en hij volgt een niveau 4 opleiding. Shadi: ‘’Tijdens het reizen van Syrië naar de veiligheid realiseerde ik mij dat reizen mijn lust en leven is. In plaats van mijn huis dat verwoest is en dat ik niet meer kon opbouwen, wil ik graag een mooie toekomst bouwen hier, in mijn geliefde Den Haag.” 
 

Verhalenfestival 

Samen met Shadi werden nog meer (school) ambassadeurs van ROC Mondriaan in het zonnetje gezet tijdens een feestelijk Verhalenfestival in het Techniek Innovatiehuis aan de Tinwerf in Den Haag.  Jonge mensen die zich onderscheiden stonden in de belangstelling, niet alleen vanwege mooie schoolresultaten, maar ook en vooral vanwege hun verhaal over wat  ze meemaken tijdens hun stage of in de samenleving.
 

Door: Nationale Onderwijsgids