Normal_mbo_leerlingen_koks_horeca_koken_keuken_praktijk_vmbo

Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) en het ROC van Amsterdam gaan samenwerken. Hiermee heeft House of Hospitality de kans gekregen om de kwaliteit van hospitality-personeel te vergroten en om onderwijsvormen te versterken. Dit meldt het ROC van Amsterdam.

SVH heeft als doel om de vakbekwaamheid in de horecabranche te vergroten en ontwikkelt leermiddelen en lesmethodes voor het (mbo-)onderwijs, opleiders en ondernemers. House of Hospitality is een samenwerkingsverband tussen verschillende branches in hospitality en serviceverlening waarbij het bedrijfsleven, het beroepsonderwijs en de gemeente Amsterdam de aansluiting tussen arbeidsmarkt en beroepsonderwijs willen versterken.
 
Tijdens het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is afgesproken dat SVH onder andere kennis en expertise gaat brengen op het gebeid van diverse branchevraagstukken op het gebied van onderwijs, leren en ontwikkelen. Bovendien gaat SVH vmbo-leerlingen informeren en proberen enthousiast te maken voor een carrière in de horeca en in de hospitality. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids