Normal_gereedschap_techniek

Veertien teams stonden 18 april in Amsterdam in de finale van de Raspberry Pi Competitie. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken overhandigde de prijzen aan vier teams van het ROC van Amsterdam. Dit meldt het ROC van Amsterdam.

De jury koos de medicijncarrousel van de Bredero Mavo tot meest haalbare uitvinding. De groeiende plant zonder menselijke bemoeienis van het team van MBO College Amstelland ‘Dionaea’ ontving de prijs voor meest creatieve uitvinding en het team van MBO College Zuidoost zorgde met de Pi-Care voor de meest impactvolle uitvinding. Het jongste deelnemende team van gemiddeld 12,5 jaar oud kreeg de aanmoedigingsprijs.
 
Keijzer geeft aan dat het voor studenten relevant is zich vroeg te ontwikkelen op het gebied van technische en digitale vaardigheden, omdat deze onmisbaar zullen zijn in de toekomst. Volgens haar is de technieksector het vakgebied van de komende jaren. 
 
Bij de Raspberry Pi Compeititie worden scholen gevraagd een uitvinding te doen die het welzijn van mensen verbetert. Dit jaar was de eerste keer dat de competitie in Nederland werd georganiseerd. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids