Normal_studenten__laptop__digitaal__hbo__uni__studeren__werken__groep

Vorige week vertrok een bus met 35 studenten en docenten van het Gezondheidszorg College Amersfoort naar Bosnië en Herzegovina voor een project van ‘Out of Area’. De bus was niet alleen gevuld met vrijwilligers. Het ruim onderin zat vol met ontvangen gesponsorde spullen voor de instellingen. Alle deelnemers steken hier deze week hun handen uit de mouwen en keren straks terug met een mooie levenservaring. Dit meldt ROC Midden Nederland.

Voorbereidingen

Onder verschillende groepjes van studenten en docenten werden voorafgaand aan de reis de nodige werkzaamheden om de reis mogelijk te maken verdeeld. Zo deed het ene groepje de projectvoorbereiding, zette een ander groepje de financiën op een rijtje en was er een groepje verantwoordelijk voor het binnenhalen van bruikbare spullen. Alle studenten hadden zich ook allemaal ingezet om sponsorgeld op te halen, wat ze in Bosnië en Herzegovina aan een aantal instellingen konden doneren. In totaal was dat € 4550,-.
 

Donatie aan ziekenhuis Konijc

De studenten hebben in Bosnië onder andere een ziekenhuis bezocht in Konijc en kregen daar een rondleiding over onder andere de kinderafdeling en verschillende verpleegafdelingen. De arts die daar de rondleiding gaf, vertelde ook een persoonlijk verhaal over zijn ervaringen tijdens de oorlog. Na de rondleiding hebben enkele studenten nog met de directrice van het ziekenhuis gezeten om te bespreken wat voor (nieuwe) spullen goed van pas zouden kunnen komen. Van het opgehaalde sponsorgeld werd een deel geschonken aan het ziekenhuis voor een ECG-apparaat en speciaal voor de kinderafdeling werden er ook nog speentjes, weegdoeken en knuffels geschonken en een mooi bedrag voor de aanschaf van een vernevelapparaat en eventuele medicijnen.
 

Ook nog andere instellingen bezocht

Daarnaast gingen de studenten en begeleiders aan de slag bij een instelling voor mensen met een handicap of psychische aandoening. Na een rondleiding bij deze instelling hebben zij hun handen uit de mouwen gestoken en hebben zij de binnenplaats voorzien van nieuwe bankjes en een aantal muren van een likje verf. Ook zijn de studenten en begeleiders nog bij een basisschool langs geweest, waar zijn na een rondleiding allerlei  activiteiten hebben gedaan met de kinderen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids