Logo_koning-willem-i-college_logo

Vandaag viert de afdeling Funderend Beroeps Onderwijs van het Koning Willem I College volop feest. Het Experiencelab wordt geopend en de onthulling van de SOL-award vindt plaats. Bovendien wordt op de locatie Weidonklaan al 10 jaar onderwijs gegeven. Ruim 1000 leerlingen hebben hun diploma gehaald op deze dependance en kunnen hierdoor weer meedoen in de maatschappij. Dit meldt Koning Willem I College.

Leerlingen die op verschillende schooltypen zijn uitgevallen, kunnen in het Funderend Beroeps Onderwijs hun eerste diploma halen. “Veel jongeren, ieder met een eigen verhaal, zijn de afgelopen jaren gestart op de afdeling met als doel weer meedoen in de maatschappij of na niveau 1 door te stromen naar een vervolgopleiding. Dat doen we in nauwe samenwerking met ouders, zorgverlenende instanties, samenwerkingsverbanden en de gemeenten”, vertelt Liesbeth de Backer, directeur Funderend Beroeps Onderwijs/Entree-opleidingen.
 
De school biedt naast klassikaal onderwijs steeds meer onderwijs op maat aan, zodat de leerlingen zich staande kunnen houden in de samenleving van vandaag en morgen. De Backer vertelt trots: “Onze onderwijsprofessionals werken vol passie met de leerlingen en de resultaten mogen er zijn! Ruim 1000 leerlingen hebben de afgelopen tien jaar hier hun diploma gehaald.”
 

ExperienceLab

Door het ExperienceLab kunnen huidige en toekomstige studenten kennis maken van de wereld van de techniek om zo de instroom in technische opleidingen te vergroten. Het Experiencelab en de SOL-Award zijn beide mogelijk gemaakt door de financiële steun van de Stichting Opleiding Lifttechniek, in de naam van de heer Joop Thisse.
 
Door: Nationale Onderwijsgids