Normal_4273

Gistermiddag is de ROC Sportprijs Regio Twente 2010 uitgereikt aan het zeventienjarige voetbaltalent Chris David uit Enschede, zo meldt de website TypischAlmelo.nl.

Hij wist zich van ca. 300 concurrenten te onderscheiden door op zijn leeftijd uitzonderlijke sportieve prestaties te verrichten en daarnaast ook een studie te volgen.

Dat laatste is een voorwaarde om voor de prijs in aanmerking te komen. Hans Schutte, voorzitter College van Bestuur van het ROC van Twente, reikte de prijs uit tijdens het symposium 'Regio Twente: sportief en gezond!' in De Grolsch Veste in Enschede.

Chris David, spelend in de A1 van FC Twente en studerend aan het Johan Cruyff College Enschede, is erg blij met de prijs: een uniek bronzen beeld van kunstenaar Ruurd Hallema, een wisselbeker en een cheque van 375 euro.

Daarnaast vindt hij het een eer om een jaar lang als ambassadeur het belang van een gezonde en sportieve leefstijl bij zijn leeftijdgenoten onder de aandacht te brengen. Een kans volgens Chris: 'Jongeren hebben, in tegenstelling tot oudere generaties, wel de kennis én kansen bewust te kiezen voor een gezonde leefstijl.'

Ruim honderd afgevaardigden van gemeentes, scholen, zorg- en welzijnsinstellingen, sportverenigingen en het bedrijfsleven waren aanwezig bij de uitreiking.