P3transfer, aanbieder van bedrijfsspecifieke ontwikkeltrajecten en onderdeel van ROC West-Brabant, is de winnaar van de Ginjaar-Maas Prijs 2010.

De prijs is toegekend aan het ambitieuze opleidingsproject van P3transfer , waarin 169 Poolse werknemers in Nederland een landelijk erkende mbo-opleiding met succes wisten af te ronden. Alle Poolse werknemers binnen dit project worden uitgezonden via een uitzendorganisatie in de tuinbouwsector, de industrie en de voedingssector. P3transfer gaat de gewonnen geldprijs van 20.000 euro inzetten voor het ontwikkelen van nieuwe opleidingstrajecten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het zoeken van succesvolle vormen van samenwerking tussen het onderwijs en het bedrijfsleven zal daarbij wederom het speerpunt zijn.

Trots
De projectdirectie Leren en Werken van het Ministerie van SZW, initiatiefnemer en organisator van de Ginjaar-Maas Prijs, roemt P3transfer om de uitmuntende begeleiding tijdens het project en de praktijkgerichte en brede insteek van de opleidingen. Ook de inzet van tweetalige docenten en het studiemateriaal, dat zowel in het Nederlands als Pools beschikbaar was, werden als belangrijke pluspunten in de aanpak gezien. Margareth Koevoets, directeur van P3transfer: "We zijn erg trots dat onze inzet voor een kwetsbare groep werknemers op de arbeidsmarkt met deze prijs wordt gewaardeerd. Uit dit opleidingsproject blijkt dat zowel werknemers zonder startkwalificatie als hun werkgevers veel baat hebben bij het versterken van de competenties. Met behulp van de Ginjaar-Maas Prijs kunnen we nieuwe samenwerkingen aangaan en ons project landelijk uitrollen, zodat nog meer mensen zonder startkwalificatie een sprong kunnen maken op de Nederlandse arbeidsmarkt."

Ginjaar-Maas Prijs
De Ginjaar-Maas Prijs, vernoemd naar de oud-staatssecretaris van Onderwijs en Wetenschappen, wordt toegekend aan projecten die volwassen werkenden of werkzoekenden stimuleren tot het volgen van een opleidingstraject om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. De prijs geeft aan deze projecten meer bekendheid, om zo ook anderen te inspireren.