Het ROC van Twente zoekt mentoren die vrijwillig studenten tussen de 16 en 23 jaar willen ondersteunen. Aanleiding hiervoor is de behoefte van studenten om af en toe met iemand van ‘buiten' te praten over bijvoorbeeld studie, stage en toekomstplannen.

Het ROC komt hieraan tegemoet met het project Externe Mentoring. Uitgangspunt van het project Externe Mentoring is dat de student centraal staat; die moet met plezier naar school gaan én een diploma halen. Soms zijn er echter zaken die dat belemmeren, zoals onzekerheid, motivatie, structuur, taal- of privéomstandigheden.

Een gesprek met iemand die een frisse, objectieve blik en (levens)ervaring heeft, en het daardoor begrijpt als het eens wat moeilijker gaat, kan dan een uitkomst zijn. De externe mentor is echter geen hulpverlener, het is maatwerk.

Studenten van alle studierichtingen en niveaus kunnen een beroep doen op Externe Mentoring; zij worden gekoppeld aan een passende externe mentor. De externe mentoren die het ROC van Twente zoekt, moeten minimaal mbo-niveau 3 hebben, een uur per week beschikbaar zijn, het boeiend, leuk en uitdagend vinden om met jongeren van 16 tot en met 23 jaar om te gaan en ze kunnen ondersteunen op punten waar ze dat nodig hebben.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie kijken op www.rocvantwente.nl/mentoring.