Normal_website_computer_laptop

Steeds meer jongeren tussen de 13 en 18 jaar starten een eigen bedrijf. In 2018 schreven meer dan 3500 scholieren en studenten zich in bij de Kamer van Koophandel. Vooral online kleding verkopen is populair. Dit meldt NOS.

Het zijn voornamelijk mannelijke scholieren en studenten die een eigen bedrijfje beginnen. De meeste daarvan wonen in Flevoland, Gelderland en Utrecht. De meeste nieuwe tienerondernemers hebben een bedrijf ingeschreven dat zich bezighoudt met online verkoop van kleding. Dat was in 2013 nog 'ontwikkelen, produceren en uitgeven van software'.
 
Volgens Debby van Wijngaarden van de KvK heeft de nieuwe generatie meer lef, en is het nieuwsgieriger en eigenwijzer. Bovendien brengt internet de wereld heel dichtbij en worden ze geïnspireerd door vloggers en YouTubers die ook hun eigen onderneming starten en promoten.
 
Maar gaat een eigen bedrijf niet ten koste van de studieresultaten? Daar heeft mbo’er en ondernemer Justin van Dongen een oplossing voor:  als hij op school zit, neemt een ingehuurde telefoniste de telefoon op. En heeft hij een studieweek, dan schakelt hij twee freelancers in om de opdrachten te doen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids