Normal_voedselbank_p1090735

Een groot aantal medewerkers van ROC van Twente heeft zijn kerstpakket gedoneerd aan een goed doel. In ieder geval 40 pakketten zijn overhandigd aan Kamer-Raad. Kamer-raad is een woon-werk-leer-huis voor jongeren die een opleiding volgen aan ROC van Twente en die door omstandigheden niet over een goede thuissituatie beschikken. Ook Voedselbank Midden Twente mocht dit jaar een stapel pakketten in ontvangst nemen. Dit meldt ROC van Twente.

Kamer-raad

 
Op dit moment maken 40 studerende jongeren gebruik van een woonvoorziening van Kamer-raad in Enschede, Hengelo en Almelo. Studenten kunnen bij Kamer-raad terecht als ze gemotiveerd zijn een studie te volgen en er redenen zijn waardoor thuis studeren onmogelijk is. Bij Kamer-raad hebben ze een veilig onderkomen en kunnen ze in alle rust studeren. Alle studenten hebben een persoonlijk begeleider van Humanitas onder Dak, die hen begeleidt in het zelfstandig wonen, leren en werken. Vanzelfsprekend kunnen ze bij ROC van Twente terecht voor hun studie en passende begeleiding.
 
Kamer-raad maakt onderdeel uit van de Stichting Humanitas onder Dak Twente (HOD). Humanitas werkt in dit project samen met tal van partners, waaronder Jarabee en de gemeentes Enschede en Almelo. 
 

Voedselbank Midden Twente

 
De Voedselbank Midden Twente is er voor mensen die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel en andere levensmiddelen te kopen. Voedselbank Midden Twente is er voor personen en gezinnen die woonachtig zijn in de omgeving Hengelo, Borne en Hof van Twente.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids